preskoči na sadržaj
Događanja 2021./2022.

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte

Europske oznake kvalitete

vijesti

Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja

Našim partnerima, 3. a iz Osnovne šole Fram poslali smo čestitke i straničnike u obliku snjegovića, a od njih smo primili božićni poklon - njihove straničnike koje su izradili za nas. Hvala im od srca!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 21. 12. 2021. 11:30

Božićna bajkaonica - Djed Mraz darove nosi

Učenici prvog razreda sudjelovali su na božićnoj bajkaonici u školskoj knjižnici. Knjižničarka im je predstavila slikovnicu Sanje Pilić Djed Mraz darove nosi. Ispričali su međusobno koje želje imaju, prisjetili se da Božić nije samo materijalno, te poticali čitanje kako bi postali što bolji čitači i budući čitatelji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 15. 12. 2021. 10:29

Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja - Božićni snjegović

Učenici trećeg razreda u suradnji sa školskom knjižnicom u sklopu projekta Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja čitali su božićnu priču slovenske spisateljice Elle Peroci pod nazivom Božićni snjegović. Potaknuti duhom Božića izradili su za učenike iz partnerske škole u Sloveniji prigodne božićne čestitke, a  kako je priča vezana uz snjegovića, izradili su i straničnike u obliku snjegovića za svoje prijatelje. Poštu s radošću šalju i željno iščekuju paket učenika partnera s uradcima.

https://www.storyjumper.com/book/read/118501332/6194e9df40d19

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 13. 12. 2021. 09:06

Izradimo božićne čestitike - radionica u školskoj knjižnici

Učenici Novinarske skupine pod vodstvom knjižničarke izradili su stotinjak božićnih čestitki koje će škola poslati svojim partnerima. Čestitke su izradili dijelom od otpadnog materijala, te se na taj način učili recikliranju, a ručno izrađenim čestitkama zaželjet će sretne božićne blagdane svima onima s kojima naša škola svakodnevno surađuje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 8. 12. 2021. 08:08

Božićno uređenje škole

Počelo je adventsko vrijeme, a s njim i priprema za nadolazeći blagdan Božića. Učenici Novinarske skupine pod vodstvom knjižničarke izradili su ručno rađene božićne ukrase i njima uredili školski prostor. Priprema je trajala mjesec dana, a učenici su bili marljivi, kreativni i strpljivi. Rezultate rada možete pogledati na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 8. 12. 2021. 08:08

Izrada glagoljičkog nakita za božićno drvce - 4. razred

Učenici četvrtog razreda pod vodstvom knjižničarke izradili su unikatne božićne ukrase za božićno drvce. Izradili su bazu od ostataka hamer papira, lijepili dijelove, provukli vezicu i naučili izrađivati mašne "na prst". Nakon toga spretno su iscrtali glagoljička slova po izboru na uređenu bazu. Nastao je unikatan i kreativan nakit kojim smo okitili božićno drvce, a pritom učili o zaštiti okoliša i recikliranju, te o glagoljici - prvom hrvatskom pismu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 8. 12. 2021. 08:06

Integrirani dan Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Učenici trećeg razred u suradnji sa školskom knjižnicom obradili su djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića na kreativan način putem integriranog dana. Učenici su se natjecali u zanimljivom kvizu i proglašeni si su najbolji parovi, a zatim su pogledali igrani film na istu temu. Radili su usporedbu dječjeg romana, igranog filma i animiranog filma te saznali koje su sličnosti i gdje su odstupanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 2. 12. 2021. 09:10

Integrirani dan "Izumi i izumitelji" - 3. razred

Učenici trećeg razreda u sklopu eTwinning projekta Trace of the Past, Pride of the Future u suradnji sa školskom knjižnicom istraživali su o izumima i izumiteljima. Integrirani dan "Izumi i izumitelji" odrađen je u sklopu nastave hrvatskog jezika i likovne kulture. Učenici su se upoznali s različitim hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima te saznali mnogo novih informacija. Izume Nikole Tesle dobro su poznavali, a posebno su se upoznali s izumima Slavoljuba Penkale koji je izumio niz korisnih i inovativnih izuma.  U sklopu nastave likovne kulture učenici su crtali otisak prsta koji je također otkriće hrvatskog izumitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 29. 11. 2021. 09:06

Igrajmo se glagoljicom! - Mapa nalazišta

Učenici četvrtog razreda u sklopu eTwinning projekta sa školskom knjižnicom Igrajmo se glagoljicom! istraživali su o glagoljici, prvom hrvatskom pismu i nalazištima glagoljice u Hrvatskoj. Otkrili su kako najviše nalazišta ima u Istri i na Kvarneru, ali temeljitim pretraživanjem informacija saznali su kako je glagoljica pronađena i u Slavoniji uz crkvice uz našu rijeku Orljavu. Navedena činjenica učenicima se posebno svidjela i zasigurno će ju zapamtiti.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 29. 11. 2021. 09:05

Čitanje ne poznaje granice :)

Book titled 'Čitanje ne poznaje granice'Read this book made on StoryJumper
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 19. 11. 2021. 11:39

Reciklirajmo! - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Učenici Novinarske skupine pod vodstvom knjižničarke osmislili su i izradili lampione koristeći staklenke od zimnice sa simbolima Vukovara (Vodotoranj, Vučedolska golubica, Bijeli križ i slovo V) i svijećama koje su nam ranije bile višak. Paljenjem takvih svijeća obilježavamo Dan pada Grada Vukovara, ali i čuvamo okoliš, pošto su staklenke ponovno upotrebljive. Pred školskom zgradom upalili smo svijeće uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i prisjetili se svih stradalih u Domovinskom ratu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 17. 11. 2021. 13:05

Upoznavanje s knjižicom - 1. razred

Učenici prvog razreda posjetili su školsku knjižnicu i upoznali se s pravilima ponašanja. Knjižničarka im je uručila članske iskaznice kako bi mogli svakodnevno posjećivati knjižnicu, a na kraju su izradili kreativne straničnike u obliku psića koji su ih jako razveselili.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 12. 11. 2021. 12:42

Knjižurko u našoj knjižici

Našu školsku knjižnicu posjetio je Knjižurko Knjigić koji je u Brestovac stigao u sklopu eTwinning projekta S knjigom rasti, s knjižnicom odrasti! Kreativna knjiga koja je inače didaktičko-taktilni medij doputovala je k nama direktno iz Knina, a kako je došao za vrijeme online nastave na policama knjižnice spremno je čekao povratak učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 11. 11. 2021. 11:46

Jurnjava na motoru - 3. razred

Učenici trećeg razreda sa školskom knjiižničarkom održali su interaktivni kviz provjere znanja iz lektire. Tema čitanja bila je pripovijetka Jurnjava na motoru. Učenici su pokazali zavidno znanje i spremno su odgovorili na sva postavljena pitanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 2. 11. 2021. 11:33

Projekt razmjene straničnika s partnerima iz Texasa

I ove školske godine učenici naše škole sudjeluju u projektu razmjene straničnika pod vodstvom knjižničarke. Ovogodišnja tema projekta koji provodi International Association of School Librarianship  je "FairyTales and Folk Tales Around the World", a knjižničarka i učiteljica Ivana Bešlić odlučile su predstaviti spisateljicu Ivanu Brlić Mažuranić i njezino djelo Šuma Striborova. Naime, u djelu se spominju Domaći predvođeni Malikom Tintilinićem koje su učenici likovno prikazali na straničnicima koje su izradili. Učenici trećeg razreda izradili su zanimljive straničnike za učenike partnere iz Texasa, SAD, te će im straničnike poslati zajedno s prezentacijom o našoj državi, školi i mjestu, primjerkom školskog lista Brestovački izvori i prigodnom čestitkom, željno očekujeći paket partnera koji će im uskoro poslati straničnike koje su oni izradili. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 28. 10. 2021. 10:33

Posjet učenika prvih razreda Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi

Učenici prvih razreda naše škole poslije kazališne predstave u Gradskom kazalištu Požega, posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega u organizaciji školske knjižničarke. Svim učenicima prvih razreda omogućen je besplatan upis Gradsku knjižnicu Požega kako bi mogli nesmetano koristiti usluge koje pruža. Knjižničarka Đurđica povela je prvašiće i njihove učitelje, pokazala im i predstavila knjižnicu i sve njezine odjele, te je pozvala učenike da što češće dođu u Gradsku knjižnicu Požega. Na samom kraju učenicima su dodijeljene njihove članske iskaznice te su tim činom službeno poslati članovi Gradske knjižnice Požega. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 21. 10. 2021. 12:46

Integrirani dan Družba Pere Kvržice - 4. razred

Učenici četvrtog razreda početak Mjeseca hrvatske knjige otvorili su Integriranim danom Družba Pere Kvržice u suradnji sa školskom knjižničarkom. Ključne informacije iz pročitanog dječjeg romana provjerili su zanimljivim kvizom iz lektire, a onda su podijeljeni u skupine odradili kreativni dio lektirne obrade. Glumci su odglumili i uprizorili scenu iz dječjeg romana, Knjižničari su izradili plakat na zadanu temu, Slikari su oslikali djelove dječjeg romana, a Glazbenici su otpjevali i uglazbili pjesmu vezanu uz tematiku zadanog djela. Svi su zajedno riješili prigodnu križaljku i listić, a zatim je uslijedilo gledanje igranog filma Družba Pere Kvržice u školskoj knjižnici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:20

Mjesec hrvatske knjige - 15. listopada do 15. studenog

Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenog u okviru Godine čitanja, a u fokus manifestacije stavljeni su hrvatski autori, odnosno hrvatska knjiga. Tema glasi “Hrvatski autori u Godini čitanja”, a moto “Ajmo hrvati se s knjigom”! I u našoj školskoj knjižnici održat će se niz aktivnosti s ciljem poticanja čitanja kod učenika. Obavezno nas pratite za više informacija.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:20

Oznake kvalitete za eTwinning projekte

U prošloj školskoj godini učenici naše škole sudjelovali su u 3 eTwinning projekta koja su realizirana u potpunosti i prijavljeni su za dobivanje Nacionalne oznake kvalitete. Početkom listopada zaprimili su sve tri oznake što znači da smo nagrađeni za izvrsnu interakciju u provedbi eTwinning projekta. 

Učenici Novinarske skupine pod vodstvom knjižničarke nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete za projekt Welcome to my Dreamland. Učenici područnih škola pod vodstvom knjižničarke sudjelovali su u projektu Pipi Duga Čarapa nastavlja svoje putovanje, te su za provedbu projekta nagrađeni Nacionalnom oznakom kvalitete. 

Projekt A.T.A. is Love školska knjižničarka provodila je u suradnji s učiteljicom drugog razreda (sada trećeg) Ivanom Bešlić i njezinim učenicima, te su nagrađeni s dvije oznake kvalitete (za obje voditeljice). 

Europske oznake kvalitete za navedene projekte željno iščekujemo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:18

Igrajmo se glagoljicom! - eTwinning projekt s 4. razredom

Učenici četvrtog razreda uključili su se u eTwinning projekt Igrajmo se glagoljicom! pod vodstvom učiteljice Maje Siluković i školske knjižničarke. Knjižničarka je učenicima na uvodnom satu predstavila staroslavensko pismo glagoljicu - prvo pismo hrvatskog jezika. Na sljedećem nastavnom satu riješavali su inicijalni kviz iz glagoljice putem prijenosnog računala kako bi utvrdili znanje učenika o glagoljici. Učenici su iskazali veliki interes za sudjelovanje u projektu i rado sudjeluju u svim zadanim aktivnostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:16

Rukomet - etw Trace of the Past, Pride of the Future

Učenici trećeg razreda uključili su se sa svojom učiteljicom Ivanom Bešlić i školskom knjižničarkom u eTwinning projekt Trace of the Past - Pride of the Future. Naš prvi zadatak bio je istražiti poznate hrvatske sportaše. Odlučili smo se za rukomet i putem plakata predstavili naše rukometaše. Odabrali smo rukometnu legendu Ivana Balića te Marka Kopljara, rukometaša koji je ujedno i Požežanin.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:15

Dječji časopisi - 2. razred

Učenici drugog razreda sa školskom su knjižničarkom upoznali dječje časopise i proširili svoje znanje o istima. Svrha nastavnog sata je poticanje učenika za pretplatu na časopise koji im mogu pomoći u obrazovne svrhe. Učenici nižih razreda naše škole mogu se pretplatiti na časopise Moj planet, Prvi izbor i Smib, dok se učenici viših razreda mogu pretplatiti na časopis Modra lasta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 19. 10. 2021. 12:51

Izrada slikovnice- 3. razred

Učenici trećeg razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom izrađivali su slikovnicu pod nazivom Manji od trave na temelju literarnog predloška. Učenici su zadatak prihvatili vrlo ozbiljno, te uredno napisali tekstualni dio slikovnice, a zatim oslikali njezine stranice. Konačan rezultat bila je šarena i vesela slikovnica koja je učenike potaknula na čitanje u Godini čitanja koju obilježavamo ove 2021. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 19. 10. 2021. 12:48
 


TražilicaKalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Školsko zvono

NIŽI RAZREDI

1. sat

7:45 - 8:30h

2. sat

8: 35 - 9:20h

3. sat

9:40 - 10:25h

4. sat

10:30 - 11:15h

   5. sat

 11:20 - 12:05h

6. sat

12:10 - 12:55h
Veliki odmor (prehrana):          09:20 - 09:40h

VIŠI RAZREDI

1. sat

7:45 - 8:30h

2. sat

8:35 - 9:20h

3. sat

9:25 - 10:10h

4. sat

10:25 - 11:10h

5. sat

11:15 - 12:00h

6. sat

12:05 - 12:45h

7. sat

12:50 - 13:30h

Veliki odmor (prehrana):           10:10 - 10:25h

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Učenje

preskoči na navigaciju