preskoči na sadržaj
Područna škola Pavlovci

Područnu školu u Pavlovcima pohađa ukupno 20 učenika od prvog do četvrtog razreda. Kombinaciju drugog i trećeg razreda vodi učiteljica Antonija Blažičević, a razred broji 7 učenika. Kombinaciju prvog i četvrtog razreda vodi učitelj Petar Bešlić, a razred broji 13 učenika. Učenici organizirano uče engleski jezik koji predaje učiteljica Antonija Fortunato-Kovač.

Školski prostor u područnoj školi Pavlovci čine dvije učionice, mala čajna kuhinja i ostali prateći prostor. Ispred škole nalazi se igralište na kojemu se izvodi nastava tjelesne i zdravstvene kulture.

Uz redovne nastavne predmete razredne nastave, učenici od prvog razreda uče informatiku koju predaje učitelj Dino Blažević, a u četvrtom razredu učenici imaju mogućnost pohađanja izbornog nastavnog predmeta njemačkog jezika koji predaje učiteljica Matea Buljan Bogdanović. Osim njemačkog jezika, izborni predmet je i vjeronauk koji vodi vjeroučitelj i svećenik Mijo Lasović.

Svake godine u školi se obilježavaju različiti događaji kao što su Dani kruha, Kestenijada, Sveti Nikola, Božić, Maškare, Valentinovo, Uskrs, Majčin dan, Dan škole i druge.

U obilježavanju ovih događaja uvelike pomažu dramsko - recitatorska skupina. 

Dramsko - recitatorska skupina okuplja učenike koji kroz dramsku igru i različite dramske vježbe razvijaju kreativnost, slobodno izražavanje i estetski senzibilitet. Učenici zajedno s učiteljicom Antonijom Blažičević sudjeluju i u izboru tekstova i sadržaja koji će se izvoditi te u osmišljavanju scenografije i kostima. Svojim igrokazima i recitacijama redovito uveseljavaju svoje vršnjake na školskim priredbama.

 

vijesti

Međunarodni dan čaja - PŠ Pavlovci

Učenici 2. i 3. r. PŠ Pavlovci 15. prosinca obilježili su Međunarodni dan čaja.Uz izradu šalica vrućeg čaja na satu LK naučili smo i ponešto o blagodatima ovog omiljenog napitka u cijelome svijetu, npr. da smanjuje rizik od nastanka srčanog udara, dobar je za zdravlje kostiju, zeleni čaj pomaže dijabetičarima da bolje razgrade šećer u krvi itd. Kako svakodnevno pijemo čajeve u školi i danas smo se ugrijali šalicom vrućeg voćnog čaja, a kako znamo da svaka prava čajanka ne ide bez slastica, uživali smo u domaćim keksićima dok smo pijuckali ovaj ukusni napitak. Na satu HJ smo pročitali legendu o nastanku čaja iz koje smo saznali da se prvi puta pojavio u Kini koja je uz Indiju jedna od najvećih proizvođača čajeva u svijetu. Neka i Vama ovaj dan bude poticaj da se uz čaj i neku dobru knjigu ušuškate u svome domu ili povedete razgovor u krugu dragih osoba.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 16. 12. 2021. 10:36

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - PŠ Pavlovci

U srijedu, 17. studenog 2021. godine, učenici od 1.-4. razreda PŠ Pavlovci obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. U učionici smo razgovarali o gradu Vukovaru i prisjetili se simbola grada, a kasnije smo u dvorištu škole zapalili lampione koje smo posložili simbolično u obliku slova V nakon čega smo se uz prisustvo vjeroučitelja Ivice pomolili u spomen na sve žrtve Domovinskog rata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 22. 11. 2021. 10:30

Kestenijada - PŠ Pavlovci

U utorak, 16. studenog 2021. godine učenici od 1.-4. razreda PŠ Pavlovci u dvorištu škole obilježili su Kestenijadu. Učenici su donijeli kestenje u školu koje smo ispekli i na kraju se zasladili ovim iznimno zdravim i ukusnim jesenskim plodovima. Nadamo se da će nas priroda i sljedeće godine nagraditi svojim plodovima i veselimo se opet ovakvom slasnom druženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 22. 11. 2021. 10:29

Dan jabuka - PŠ Pavlovci

U srijedu, 20. listopada učenici drugog i trećeg razreda PŠ Pavlovci obilježili su Dan jabuka. Kako redovito promoviramo zdravu prehranu, jabuka je kao kraljica voća uvelike zaslužila da joj na današnji dan odamo počast. I ove godine smo se prisjetili različitih sorti jabuka, poznatih izreka te drugih zanimljivosti o ovoj hvale vrijednoj voćki. Na satu Hrvatskog jezika smo obradili tekst Muke zbog jabuke iz kojeg smo saznali kako je znanstvenik Newton upravo pomoću jabuke uobličio svoju teoriju gravitacije. Obzirom da jesen obiluje bogatstvom jabuka, iskušali smo i jedan od onih slatkih tradicionalnih recepata kojima se najčešće vraćamo u ovo doba godine kada se zaželimo jesenskih deserata i aroma. Učenici su donijeli domaće jabuke različitih sorti od kojih smo isprobali pohane jabuke te se na kraju još više zasladili ušećerenim jabukama. Na satu likovne kulture izradili smo etikete za teglice koje su učenici ponijeli kućama kako bi uz pomoć mama u njih spremili domaći kompot od jabuka. Mi smo današnji dan itekako zasladili, nadamo se da ste i vi!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 21. 10. 2021. 12:44

Dan kravate - PŠ Pavlovci

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Pavlovci, 18. su listopada obilježili Svijetski dan kravate donijevši simbolično kravate svojih očeva i djedova u školu o čijem su nastanku detaljnije razgovarali na satu hrvatskog jezika uz tekst "Kako je nastala kravata". Učenici su pokušali naučiti kako se veže kravata te su svoje vještine iskušali vežući ih na drugima. Bilo je tu manje spretnih i više spretnih pokušaja, ali bez obzira na ishode, volje nije nedostajalo. Učenici su saznali mnogo pojedinosti o tom izvorno hrvatskom proizvodu i pokazali su veliko zanimanje za povijest ovog posebnog odjevnog predmeta. Na kraju su učenici osmislili dizajn svoje kravate na papiru, a radove su ponosno izvjesili u učionici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:24

Dani kruha - PŠ Pavlovci

Učenici PŠ Pavlovci sa svojim su učiteljima obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su u školu donijeli pekarske proizvode i druge slastice, a uz blagoslov velečasnog Mije, molitvu i simbolično blagovanje zahvalili smo se na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Izradili smo i domaće lepinje te na kraju uživali napunivši trbuščiće ukusnim domaćim slasticama. Ovom prilikom zahvaljujemo svim vrijednim roditeljima koji su svojim proizvodima uljepšali naš današnji dan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:17

Nove zaštitne mreže - sigurniji učenici - PŠ Pavlovci

Dugo smo se dogovarali i čekali vrijeme povoljno za bojanje cijevi. Vrijeme je bilo promjenjivo, stalno smo gledali prognoze koje nisu bile povoljne, ali smo ipak odlučili poslijepodne doći u školu nestrpljivi da postavimo nove mreže jer su stare bile pune rupa.

Obukli smo radnu odjeću i obuću, ponijeli kistove, četke, … Učitelj je četiri dugačke cijevi postavio na stalke pa smo ih čistili od hrđe, a Petra i Ivona bojale temeljnom bojom. Klarin tata dovezao je Klaru, malo radio s nama i obećao da će njegovi radnici dići i zavariti cijevi.  Kada su cijevi bile obojane temeljnom bojom ostavili smo ih da se suše da bi ih mogli obojati  lak bojama.

Jednog lijepog dana četvrtaši su obojali cijevi veselim lak bojama. Ostavili smo cijevi da se suše i nestrpljivo čekali radnike OPG Majer da podignu cijevi i završe posao.

Kada smo već mislili da su nas zaboravili u dvorište je ušao ogromni traktor s dizalicom, mladi vrijedni gazda OPG-a Ivan Majer i dva radnika koji su brzo i vješto podigli i zavarili pripremljene cijevi i postavili nove mreže.

Toga dana neki su đaci ostali u dvorištu malo duže, šutali lopte i isprobavali nove mreže.

Učenici i učitelji PŠ Pavlovci zahvaljuju svima, a posebno OPG Majer,  koji su pomogli da imamo nove i lijepe mreže i sigurniju igru.

                                                                                                                                 Ivona Tajdan i Petra Vinković,

učenice IV. razreda PŠ Pavlovci

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 22. 4. 2021. 09:00

Maškare i Valentinovo - PŠ Pavlovci

U ponedjeljak, 16.02.2021. godine učenici 1. i 2. razreda PŠ Pavlovci darivali su jedni druge u znak prijateljske ljubavi povodom Valentinova. Učenici su se iznimno obradovali činu darivanja te degustaciji domaćih keksića u obliku srca kojima smo se počastili taj dan. Sutradan su učenici obilježili Maškare uz obilje veselja, smijeha i slatkih zalogaja. Uz pomoć učiteljice pripremili smo fritule kojima smo se na kraju i zasladili. Na kraju smo izabrali i najkreativniju masku te ju nagradili diplomom i slatkim delicijama. Nakon cjelodnevnih aktivnosti i puni dojmova otišli smo zadovoljni svojim kućama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 17. 2. 2021. 11:09

Pozdrav jeseni - PŠ Pavlovci

Učenici PŠ Pavlovci, zajedno su sa svojim učiteljima otišli u petak, 30.10. na terensku nastavu kako bi obilježili ovogodišnji "Pozdrav jeseni". Lijepo vrijeme iskoristili su kako bi se zabavili u prirodi, a ujedno i nešto naučili o vrstama drveća koje su vidjeli. Povodom blagdana Svih svetih također su obišli mjesno groblje u Pavlovcima gdje su zapalili svijeću i pomolili se za sve one kojih više nema.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 3. 11. 2020. 09:19

Kestenijada - PŠ Pavlovci

Učenici PŠ Pavlovci obilježili su Kestenijadu u četvrtak, 22. listopada 2020. godine. Učenici su prikupljeno kestenje donijeli u školu, a učitelj Pero ih je vrijedno pripremio nakon čega smo uzivali u okusima ovog ukusnog jesenskog ploda. Uz kestene smo uživali na dopodnevnom suncu i igrama na školskom dvorištu nakon čega smo svi zadovoljni i siti otišli svojim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 26. 10. 2020. 13:30
» Arhiva naših vijesti    
 


Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


TražilicaKalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Školsko zvono

NIŽI RAZREDI

1. sat

7:45 - 8:30h

2. sat

8: 35 - 9:20h

3. sat

9:40 - 10:25h

4. sat

10:30 - 11:15h

   5. sat

 11:20 - 12:05h

6. sat

12:10 - 12:55h
Veliki odmor (prehrana):          09:20 - 09:40h

VIŠI RAZREDI

1. sat

7:45 - 8:30h

2. sat

8:35 - 9:20h

3. sat

9:25 - 10:10h

4. sat

10:25 - 11:10h

5. sat

11:15 - 12:00h

6. sat

12:05 - 12:45h

7. sat

12:50 - 13:30h

Veliki odmor (prehrana):           10:10 - 10:25h

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Učenje

preskoči na navigaciju