preskoči na sadržaj
Područna škola Skenderovci

 

 

Područna škola Skenderovci nalazi se u centru Skenderovaca, nasuprot crkve.

U njoj nastavu pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, nakon čega obrazovanje nastavljaju u matičnoj školi u Brestovcu.

Nastava se izvodi u jednoj smjeni, jer je škola obnovljena. Nekoliko učenika u školu putuje autobusom. Školu pohađa 10 učenika.

  • Učitelj Ivan Krištofek predaje u prvom i četvrtom razredu (ukupno 6 učenika).
  • Učitelj Ivan Jakovljević predaje u drugom razredu (ukupno 5 učenika).
  • Uz redovite predmete (HJ, M, PID, LK, GK, TZK, SR, EJ) učenici imaju i tri izborna predmeta, vjeronauk, informatiku i njemački jezik.
  • Vjeronauk predaje župnik vlč. Mijo Lasović, a pohađa ga 11 učenika, dok njemački jezik pohađaju samo učenici četvrtog razreda, a predaje ga učiteljica Matea Buljan Bogdanović. 
  • Dopunska nastava odrađuje se s potrebitim učenicima i to iz hrvatskog jezika i matematike.
  • Dodatna nastava matematike se odrađuje s naprednijim učenicima.

Izvannastavne aktivnosti su:

Dramsko-recitatorska skupina – voditelj učitelj  Ivan Jakovljević

           Učenici uče izražajno čitati i recitirati, kao i glumiti u igrokazima. Nastupaju u svim prigodama (Dani kruha, Sveti Nikola, Božićna priredba, Valentinovo, Uskrsna priredba, Majčin dan, Dan škole, posebne prigode – posjet biskupa…). Nastupi se održavaju u učionici, u crkvi i u matičnoj školi.

O urednosti i čistoći naše škole i njenog okoliša brine naša vrijedna spremačica gđa Ankica Bojić.

 

 

vijesti

Sveti Nikola 2021.

Danas, na blagdan Svetog Nikole, 6. prosinca 2021. godine Sveti je Nikola sa svojim vjernim pratiteljem Krampusom posjetio učenike naše škole. Kako su učenici cijelu godinu bili jako dobri, podijelio im je i poklone, a učenici su izveli kratak prigodan program i tako razveselili Svetoga Nikolu, ali i Krampusa. Sveti Nikola poručio je učenicima da budu vrijedni i marljivi i da izvršavaju svoje školske obaveze, te da će dogodine opet doći i vidjeti kako napreduju. Sveti je Nikola s Krampusom uz matičnu školu obišao i učenike na područnim školama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 6. 12. 2021. 13:42

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje- PŠ Skenderovci

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, učenici PŠ Skenderovci su zapalili lampione i svijeće. Kako smo u samoizolaciji, učitelj je sam zapalio lampione pred školom, a mi smo pred svojim kućama. Neka im je vječna slava i hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 19. 11. 2021. 11:23

Dani kruha i kestenijada - PŠ Skenderovci

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove Zemlje i Kestenijada
Učenici Područne škole u Skenderovcima obilježili su Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove Zemlje u srijedu 22. listopada 2021. godine. 
Sudjelujući na svetoj misi u 7:45 sati u crkvi sv. Ane u Skenderovcima zahvalili smo Gospodinu za sve plodove koje nam je podario. Tijekom mise, nakon molitve vjernika, učenici su prinosili darove koje je primao župnik te ih stavljao pred oltar. Prinijeli smo: kruh, voće, povrće, zemlju, vino i sve ostale proizvode (kolače, peciva, kiflice…) koje su marljivi roditelji za taj dan pripremili.
Nakon popričesne molitve učenici su održali svoje recitecije, pjesme i molitve te još više uljepšali misnu svečanost.
Po završetku svete mise svi plodovi koje je župnik blagoslovio podijeljeni su prisutnim župljanima koji su ostali na kratkom druženju u dvorištu škole. 
Učenici su tijekom vikenda prikupili kestenje koje su donijeli u školu. Nakon mise i blagovanja plodova u učionici, naložili smo vatru. Učenici su s veseljem sudjelovali u pripremi kestenja za pečenje, te poneki i u samom pečenju. 
Uz blagovanje pečenih kestena, pite od jabuka, kiflica, voća, učenici su odigrali i nekoliko sportskih igara. 
Nakon što smo blagovali i ostatak podijelili, s veseljem smo pošli svojim kućama na obiteljski ručak.
dipl. učitelj Ivan Jakovljević
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 25. 10. 2021. 11:49

Dan kravate - PŠ Skenderovci

Povodom Svjetskog dana kravate , 18. listopada  20212. godine, učenici PŠ Skenderovci izradili su kravatu za Regoča. Kravata je veselih boja, kako bi i njega oraspoložila kad bude sam. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 20. 10. 2021. 08:24

Oproštaj - PŠ Skenderovci

Oprostili smo se s našom prijateljicom Tenom. Odlazi u Republiku Irsku. Bilo je jako emotivno, uz obostrane poklone i lijepe želje. Želimo njoj i njenoj obitelji uspjeh u novom životu.
Učenici i učitelji PŠ Skenderovci
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 17. 6. 2021. 13:33

Maškare -PŠ Skenderovci

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 17. 2. 2021. 11:51

Sretan Božić - PŠ Skenderovci

Učenici PŠ Skenderovci svim djelatnicima, roditeljima, učenicima i ostalim

žiteljima Općine Brestovac, a i šire, od srca žele

Čestit Božić i sretnu Novu godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 23. 12. 2020. 10:44

Uoči Svih svetih... (PŠ Skenderovci)

Povodom blagdana Svih svetih i dana spomena na mrtve učenici PŠ Skenderovci su sa svojim učiteljem Ivanom Jakovljevićem posjetili mjesno groblje. Odali su počast svojim predcima i dragim preminulima zapalivši lampione i pomolivši se za njih.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 30. 10. 2020. 11:33

Dani kruha i Kestenijada - PŠ Skenderovci

Učenici Područne škole u Skenderovcima obilježili su Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove Zemlje u četvrtak 15. listopada 2020. godine.

Sudjelujući na svetoj misi u 9 sati u crkvi sv. Ane u Skenderovcima zahvalili smo Gospodinu za sve plodove koje nam je podario. Tijekom mise, uoči darovne molitve, učenici su prinosili darove koje je primao župnik te ih stavljao pred oltar. Prinijeli smo: kruh, voće, povrće, zemlju, vino i sve ostale proizvode (kolače, peciva, kiflice…) koje su marljivi roditelji za taj dan pripremili.

Nakon popričesne molitve učenici su održali svoje recitacije, pjesme i molitve te još više uljepšali misnu svečanost. Svečanoj priredbi nazočio je i naš novi ravnatelj, gospodin Marko Buće, te pedagoginja škole i socijalna pedagoginja. Njihov dolazak nas je posebno razveselilo.

Po završetku svete mise pozvali smo prisutne roditelje i goste na druženje u školskom dvorištu uz pridržavanje epidemioloških mjera. Tamo smo blagovali blagoslovljene plodove i okrijepili se sokom i kavom.

Učenici su tijekom vikenda prikupili kestenje koje su donijeli u školu. Nakon mise i blagovanja plodova, naložili smo vatru u dvorištu škole. Učenici su s veseljem sudjelovali u pripremi kestenja za pečenje, te poneki i u samom pečenju. Čak nas je i vrijeme poslužilo. Uz blagovanje pečenih kestena, kiflica, voća i soka, učenici su odigrali i nekoliko sportskih igara. Nakon što smo blagovali i ostatak podijelili, s veseljem smo pošli svojim kućama na obiteljski ručak.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 16. 10. 2020. 11:58

Dan kruha i kestenijada u PŠ Skenderovci

Učenici Područne škole u Skenderovcima obilježili su Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove Zemlje u četvrtak 17. listopada 2019. godine. Sudjelujući na svetoj misi u 9 sati u crkvi sv. Ane u Skenderovcima zahvalili smo Gospodinu za sve plodove koje nam je podario. Tijekom mise, uoči darovne molitve, učenici su prinosili darove koje je primao župnik te ih stavljao pred oltar. Prinijeli smo: kruh, voće, povrće, zemlju, vino i sve ostale proizvode (kolače, peciva, kiflice…) koje su marljivi roditelji za taj dan pripremili. Nakon popričesne molitve učenici su održali svoje recitacije, pjesme i molitve te još više uljepšali misnu svečanost. Po završetku svete mise pozvali smo prisutne župljane na druženje u školi. Tamo smo blagovali blagoslovljene plodove i okrijepili se sokom i kavom. Učenici su tijekom vikenda prikupili kestenje koje su donijeli u školu. Nakon mise i blagovanja plodova u učionici, naložili smo vatru. Učenici su s veseljem sudjelovali u pripremi kestenja za pečenje, te poneki i u samom pečenju. Uz blagovanje pečenih kestena, kiflica, voća i soka, učenici su odigrali i nekoliko sportskih igara. Nakon što smo blagovali i ostatak podijelili, s veseljem smo pošli svojim kućama na obiteljski ručak.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Rakonić Leskovar  datum: 25. 10. 2019. 09:11
» Arhiva naših vijesti    
 


Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


TražilicaKalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Školsko zvono

NIŽI RAZREDI

1. sat

7:45 - 8:30h

2. sat

8: 35 - 9:20h

3. sat

9:40 - 10:25h

4. sat

10:30 - 11:15h

   5. sat

 11:20 - 12:05h

6. sat

12:10 - 12:55h
Veliki odmor (prehrana):          09:20 - 09:40h

VIŠI RAZREDI

1. sat

7:45 - 8:30h

2. sat

8:35 - 9:20h

3. sat

9:25 - 10:10h

4. sat

10:25 - 11:10h

5. sat

11:15 - 12:00h

6. sat

12:05 - 12:45h

7. sat

12:50 - 13:30h

Veliki odmor (prehrana):           10:10 - 10:25h

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Učenje

preskoči na navigaciju